Trivial Pursuit Disney

Ikä: 8+
Pelaajat: 2-36


Perusidea aivan sama kuin muissakin Trivial Pursuit -versioissa. Hyvä ettei ole muutettu toimivaa ideaa liian pitkälle. Taikurin hattu -toiminto tuo lisähauskuutta ja helpotusta nuoremmille pelaajille, aikuisille (ainakin sääntöjen mukaan pelatessa) tästä ei ole kovinkaan iloa.


Pelinappuloilla kivat korvat ja kysymyksille hauska teline mitä saa jatkuvasti olla täyttämässä. Helpot kysymykset lapsille ja vaikeat aikuisille. Tosin, helpoista löytyy kysymyksiä mm. 50- ja 60-luvun elokuvistakin, joten niiden toimivuudesta vasta noin 10 vuotta sitten syntyneelle en ole oikein varma.


Mutta sääntöjä voi muuttaa vaikka niin että jättää taikurinhattunappulan kokonaan pois ja aina kun nopasta pyörähtää taikurin hattu, saa helpon kysymyksen, jos ei pyörähdä, joutuu vastaamaan vaikeaan. Itselleni ainakin osa kysymyksistä oli erittäin vaikeita koska jos ei ole nähnyt kyseessä olevaa elokuvaa, ei voi muuta kuin arvata. Ja arvaaminen on kohtuuvaikeaa jos ei anneta edes a, b tai c vaihtoehtoja. Ehdottomasti eniten tästä pelistä saavat irti Disneyn tuotantoon kunnolla perehtyneet.


Kaikin puolin kuitenkin oikein oikein toimiva ja hyvä peli. (Mutta mikä ihmeen kumman juttu siinä on että AINA mulle tulee ne kysymykset missä sitä absoluuttista tietoa pitää oikeasti olla kun toisille tulee ne missä kysymys on jotain tätä luokkaa: Aku Ankan veljenpoikien nimet? Jätin pois ne kuvat missä kaksi nappulaa on melkein täynnä kolmioita ja yksi vain ujeltaa tyhjyyttään...)

6 kommenttia:

  1. Hei! Mistä olet ostanut tämän pelin? Mietin sitä kummipojalle joululahjaksi, mutta en löydä mistään nettikauppaa, jossa myytäisiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ostin Vapaavalinnasta joskus (vai olikohan se mieheni joka osti, ei voi muistaa...). Oli kympillä siellä myynnissä, viimeinen kappale ja ihan vähän kannet kärsineenä. Ja ainakin vuoden tai kaksi ollut mulla eli en usko että löytyy enää vaparista. :( Mut kokeile ja käy vaikka Tokmannistakin katsomassa. Eikö ne ole samaa ihmeketjua?

      Poista
  2. mistä saisi säännöt kyseiseen peliin? peli löyty. säännöt hukkunu. tommy.kemilainen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multahan sellaiset voisi saada, kunhan ehdin, laitan tänne ne saataville.

      Poista
    2. Pari vuotta tässä meni, mutta nyt on säännöt saatavilla: http://lautapelitus.blogspot.fi/2014/09/trivial-pursuit-disneyn-saannot.html

      Poista
  3. Tiedätsä ketään ihmistä joka voisi myydä sitä mulle?
    T:Saana
    P.S Jos loydät niin kirjoita tähän osoiteesen saanela15@gmail.com

    VastaaPoista